PrintEnglish

 

CSRIs fra Skarø søger at handle som en ansvarlig virksomhed i vores produktion og i vores relationer til andre mennesker. Det gør vi på følgende måder:


Vi bidrager til at fremme økologi og bæredygtighed ved kun at anvende økologiske råvarer i vores produkter.


Vores råvarer er så vidt muligt hentet hos lokale producenter på Fyn og på andre småøer, så vi sparer på CO2 udledningen i forbindelse med transport. Det betyder samtidig, at vi bidrager til at opretholde eksistensgrundlaget for mindre, lokale landbrug.


Is fra Skarø har andel af en vindmølle og vores produktion er således baseret på vedvarende energi.

 

Kolli-kasser:
Kollikasserne som vil levere isene is er lavet af brunt pap uden farvetryk. Nembox, som vi køber vores kollikasser af laver deres kasser at rå materiale, der er lavet af 100 % genbrug, som bliver leveret fra en Dansk bølgepap fabrik, som har FSC Certifikat.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer.
Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.
Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.
Globalt mærke med bred opbakning
FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT og fra virksomheder verden over.

FSC har 10 grundprincipper, som alle FSC-certificeringer verden over bygger på. Når du køber FSC, ved du med andre ord, hvad du får - ligegyldigt om det er et produkt fra Danmark eller Bolivia. Vi er den eneste mærkningsordning indenfor papir og træ, som på den
måde har ét sæt regler, der gælder over hele verden.

Forkortelsen FSC står for Forest Stewardship Council.
Læs mere på http://pre.fsc.dk/index.php?id=11


En mindre, men for os meget vigtig ting i CSR sammenhæng, er vores samlemapper med materiale om Is fra Skarø, som er hentet fra en lille, bæredygtig papirproduktion drevet af kvinder i Nepal.